Home » Projects » Mr & Mrs B.’s Villa

Mr & Mrs B.’s Villa

Renovation Project + Domus Facility
Start
Peter turned to Domus to complete the renovation of a building that had been left unfinished for a few years.
Evolution
Completion of the project and construction of a garden with a view on Lake Garda.

Location

Brenzone

Timescale of works

September 2017 - May 2018

Intervention type

Renovation

Intended use

Residential

The various stages of a project

  • Having examined the places to understand the interventions that had remained unfinished
  • Digitization of places in order to proceed with a quantification of the costs for completing the home
  • Completion phase of the masonry works, structural and otherwise
  • Completion and finishing of surfaces
  • Purchase phase of all the furniture, from the kitchen to the bedrooms, from appliances to curtains
  • Delivery of the property
  • Design and construction of the garden

Strong points

  1. Space dedicated to the client and to reporting on activities carried out within the Domus Management software, always available according to the client’s needs.
  2. Centralised management of invoicing and payments, freeing the client from the task of meeting deadlines, which are instead managed by Domus Management.
  3. Wide availability of workers with heterogeneous skills that are always suited to the activities to be performed. The right supplier for the right job.
  4. Daily monitoring of worksite phases

The Renovation Works

The project was born out of the need to complete a renovation that had been left unfinished a few years earlier. The building envelope had been completed but an annex to the main building and two perimeter terraces, one on the ground floor and one on the first floor, were missing.

From the first meetings, the main theme was to succeed in giving the building the style and charisma of the owners, a cosmopolitan couple who had already lived in Germany, the Netherlands, and Japan, and who were now coming to live in the Bel Paese. The owners’ intention was to bring their mix of tastes and experiences, which they had come into contact with throughout their travels, to their new home.

Right from the first meeting, a good relationship was established that allowed the project to be concluded to the full satisfaction of the clients who, on completion of all the planned activities, requested the creation of a well-kept garden designed down to the last detail so that they could enjoy the magnificent view of Lake Garda while remaining immersed in the greenery of their home.

Share projects

Component 20 – 14